SUND KAGE

Jeg er åbenbart begyndt at bage - herunder nedlukningen. Simpelthen fordi jeg er mere hjemme og har fået lyst til at prøve nye veje af :)

Det er egentlig meget hyggeligt at bage, og specielt er det dejligt at kunne forkæle min datter med varme, duftende nybagte brød og kager (for en gangs skyld).

Men, der kan også gå for meget sukker i den, så jeg har prøvet mig lidt frem til nogle sundere alternativer med inspiration fra forskellige andre opskrifter, og her kommer et bud på et lækker banan-mazarin kage/brød.

banankage  

Du kan altid putte glasur på, hvis det skal være ekstra festligt. Men, altså denne her udgave kan du guffe med god samvittighed. 

Opskrift:

Obs. denne kage kræver en blender

Tørre ingredienser: 

5 dl havregyn

1 spsk vanilliesukker

1 tsk bagepulver

1 tsk natron

1 knivspids salt

 

Våde ingredienser: 

2 bananer

2 æg

3 spsk smagsneutral olie

1 spsk sirup

1,5 dl mælk

1,5 spsk mandelessens

 

Sådan gør du:

-Blend tørre ingredienser

-Blend våde ingredienser

-Bland det hele sammen i en skål, og hæld det en smurt form. Sæt kagen i en forvarmet ovn i 30-40 minutter. Ovnen skal være på 180 grader (jeg brugte varmluft).

Velbekomme og nyd den.

Kh Gitte

Det smukke stentøjsfad er fra Madam Stoltz og er lige nu på januar-udsalg i webshoppen til kun 70 kr. Kun få tibage. Find det her:

https://virou.dk/collections/udsalg?page=1 


Leave a comment