LIVET MED LOCKDOWN

Jeg savner min butik.

Og jeg savner det daglige liv med Jer skønne mennesker i min butik.

     

Og jeg har fået lyst til at skrive et helt ærligt indlæg omkring livet med lockdown - som selvstændig.

I hvert fald for mig som selvstændig.

Det er på alle måder ben hårdt.

Og ikke en badeferie, hvor man bare får penge af staten for at gå hjemme og stene netflix. Slet ikke.

Det er også derfor, at du ser så mange kæmpe med at komme ud over rampen på fx. de sociale medier. Hvilket også inkluderer mig selv.

Fx. kæmper jeg med at få omdirigeret mine salg og kundeflow til min webshop, og det tager tid skulle jeg hilse og sige. For min primære indtægtskilde har (so far) været i min fysiske butik, hvor især de lokale og turister kommer forbi og handler. Det kan de ikke nu.

Så, bottom line er vel: Overlever min shop det her?

-Lige siden Mette F. lukkede landet d. 11. marts, har det været med is i maven og med opsmøgede ærmer for at tage en ekstra tørn. For at redde min virksomhed.

Dengang gik det lige... Ved hjælp af gadesalg af blomster samt onlinebestillinger, som skabte et cashflow indtil hjælpen kom fra Staten. Pyhaaaa.

Og, da det hele lukkede op igen, har der været ekstra opbakning og støtte. Og det er jeg så taknemmelig for.

Men, kan det blive ved?

For. Nu. Sidder. vi. her. igen. Januar. 2021.

Og jeg har mod. Og kampgejst. Og is i maven. Og ærmerne smøget op. 

For, jeg kan næsten ikke bære, hvis denne (forhåbentligt) sidste lockdown skal lukke alt det jeg har kæmpet for -og bygget op over de sidste (snart) 5 år. 

Vaccinerne er her, og det er et spørgsmål om tid, før normalen igen kan få overtaget.

Men, jeg sidder altså her på en lettere overskyet januardag, hvor gaderne ligger stille hen og jeg er bange for, hvor lang tid denne lockdown vil vare. Får vi lov at åbne d. 18. januar? Eller hvor længe skal det vare?

-Den lille kapital jeg har i overskud (og som skulle sikre mere vækst), dækker kun i en lille rum tid til alle faste udgifter, og der er endnu ikke åbnet op for kompensationsansøgninger. Så jeg ved jo godt, at der måske kan gå måneder før, den økonomiske hjælp kommer.

F.R.U.S.T.R.E.R.E.N.D.E.

Så, hvad gør jeg nu? 

- Jeg gør det, som jeg er nødt til at gøre.

Jeg samler alt mit mod, æder al min stolthed og lægger alle parader ned. 

Jeg beder om hjælp. Jeg beder om hjælp til at kigge min vej. 

      

  

Så, hvis DU mangler en lille ting til dig selv, eller hvis en af dine nære trænger til lidt ekstra forkælelse, så tag endelig et kig rundt i webshoppen. Der er både nyheder og januar-udsalg. Og, jeg vil understrege, at selv det mindste køb hjælper mig.

Du må også meget gerne dele og anbefale min lille shop til alle dine venner, bekendte og familie.

-Dette var et lille, meget lille, udsnit af mine tanker i disse dage. Og en appel.

Jeg håber, at du derude, hænger i og er ved godt mod. Og jeg ønsker dig styrke og sundhed til vi ses.

Kh Gitte

 

Ps. Jeg vil prøve at få lavet nogle flere blog-indlæg med inspiration og æstetik inden længe. 

 

 


Leave a comment